Korte impressie van de excursie op 22 augustus 2009 naar Schimmert en Oud-Rekem


Op een mooie zaterdagochtend, 22 augustus, vertrok een stoet personenwagens vanaf De Holle Eik richting Schimmert.

Aangekomen bij het boerderij- en heemkunde-museum werd het gezelschap van 51 deelnemers daar ontvangen met koffie en vlaai. Na een welkomstwoord door een enthousiaste en rasechte "Mestreechteneer" kregen de aanwezigen een rondleiding door het museum, dat een schat aan werktuigen, machines, gebruiksvoorwerpen e.d. bevat. Velen waanden zich weer terug in hun jeugdjaren. Ook de tuin met z'n vele gewassen, kruiden en bloemen, die keurig van naambordjes waren voorzien, bleek voor sommigen een hernieuwde kennismaking.

Na de lunch op de binnenplaats van het museum, vertrok het gezelschap naar Oud-Rekem, waar twee gidsen een rondleiding gaven. Dit gedeelte van Rekem, wordt als gevolg van de verkiezing tot mooiste dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem genoemd.
Op vaak humoristische wijze kregen we tijdens de rondleiding door het Kasteel d’Aspremont-Lynden en de Museumkerk St. Pieter en tijdens de 'stadswandeling' een schat aan informatie en de nodige wetenswaardigheden te horen.

De dag werd onder het genot van een drankje afgesloten op een van de gezellige terrassen die het Belgische plaatsje rijk is.

 


Let op: Nadat u het filmpje heeft afgespeeld krijgt u onderaan nog andere keuzemogelijkheden.

Gelet op de reacties, viel ook deze zomerexcursie weer in de smaak. Het bestuur bedankt hierbij ook nogmaals de deskundige en uitstekende gidsen in Schimmert en Oud-Rekem.


Klik op een foto voor een vergroting
 

 

   

 

   

   

       

 

   

 

 

 

 

Foto´s: Rinus Suijkerbuijk, Fons Heijnens, Harry Becker en Anneke Vertsteegen-van IJzendoorn.

naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

Geen menu? Klik hier!