Korte impressie van de excursie op 23 augustus 2008 naar Hasselt


Onze zomerexcursie voerde ons op zaterdag 23 augustus 2008 naar Hasselt. Het aantal deelnemers (45) viel ten opzichte van de 2 voorafgaande jaren enigszins tegen.

Het eerste uur van de zomerexcursie was gereserveerd voor koffie met warm appelgebak.

Om half elf wilden onze 3 gidsen aan de stadswandeling met als thema “Hasselt met een knipoog” beginnen, toen de eerste druppels naar beneden kwamen. Goed en wel onderweg volgde de ene hoosbui na de andere. Hierdoor kwamen hun verhalen niet goed uit de verf. Frappant was dat rond het einde van de stadswandeling het droog werd en zelfs de zon weer uit kwam.
 
 

Na de lunch stond een bezoek onder leiding van 2 gidsen gepland aan het Nationale Jenevermuseum. De uitleg was erg interessant en de gratis borrel na afloop viel bij de meesten erg in de smaak.

De dag werd daarna onder het genot van een kop koffie of potje bier gezamenlijk afgesloten op het terras van het Borrelhuis.

Ondanks de regen is duidelijk geworden dat Hasselt een uitermate interessante historie heeft en dat het zich in de loop der eeuwen heeft ontwikkeld tot een hippe, bruisende stad en dat het zeker de moeite waard is om Hasselt nog eens een keer op eigen gelegenheid te gaan verkennen.


Klik op een foto voor een vergroting
 


         

        
   

       

     

     

     

     

       

     

       

   

  

        


Foto´s: Rinus Suijkerbuijk, Fons Heijnens en Harry Becker.

naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

Geen menu? Klik hier!